NIEUWSBRIEF     Actie voor Haïti

Nummer 60 januari 2018. Nieuwsbrief Actie voor Haïti is een uitgave van Stichting Actie voor Haïti. De nieuwsbrief verschijnt regelmatig. Reacties: Martin de Bruijne, Nuenenseweg 20, 5667 BG Geldrop,

06-22569353 martin@martindebruijne.nl  www.actievoorhaiti.nl

www.facebook.com/stichtingactievoorhaiti

 

TERUGBLIK

In 2017 hebben we als mooie club weer een mooi steentje bij kunnen dragen! Mede dankzij onze inzet krijgen kinderen in Haiti kans op onderwijs en dus ook kans op een betere toekomst! Dank aan jullie allemaal voor de inzet, de steun en de gezelligheid in 2017!

We hebben vorig jaar drie grote markten gedraaid (vlooienmarkt, boeken- en platenmarkt en dubbeltjesmarkt), een Haitidag gehouden en een euromarkt. Verder hebben we meegedaan aan de Andere Mert. Alle acties hebben ons uiteindelijk een winst opgeleverd van zo’n 1500 euro. Een mooi bedrag voor ons relatief kleine cluppie!

 

 

EUROMARKT

Dit jaar beginnen we met een Euroboekenmarkt in wijkgebouw Oranjeveld. Het idee is eenvoudig: alle boeken kosten een euro per stuk. We hebben een flinke voorraad met prima boeken, die makkelijk een euro op moeten kunnen leveren. Waarom wijkgebouw Oranjeveld? De zaal is wat kleiner, maar we hoeven ook geen honderd dozen neer te zetten. Makkelijker te ‘bemensen’ en dat is ook wel een keer fijn. Zaterdag 3 februari is onze eerste actie in 2018. De markt is van 11.00 tot 15.00 uur, inruimen en rijden vanaf 8.00 uur.

Wie er mee wil en kan helpen met: rijden, inruimen, verkoop, opruimen en weer terugbrengen: geef het even door aan Martin: 06-22569353, martin@martindebruijne.nl

 

 

HET PROGRAMMA

Het bestuur heeft gekeken naar onze activiteiten en mogelijke andere activiteiten. Al eerder hebben we besloten (in ieder geval in 2018) geen Haitidag te organiseren. Verder vervalt de grote vlooienmarkt (normaal in de eerste helft van het jaar). Net als vorig jaar doen we eveneens niet mee met de Mei’se Mert.

Wat doen we wel?

Zaterdag 3 februari: Euroboekenmarkt Wijkgebouw Oranjeplein (zie hierboven voor de info)

Zondag 13 mei (Moederdag) Molendag bij korenmolen ’t Nupke.

Zondag 1 juli: grote boeken- en platenmarkt in De Dreef

Zondag 28 oktober Dubbeltjesmarkt in De Dreef

 

De rest van het programma laten we nog weten. Het idee is om wellicht enkele keren ‘aan te haken’ bij georganiseerde markten en/of kofferbakverkoop.

 

DONATEURS

Als stichting zijn we naarstig op zoek naar donateurs. Het liefst mensen die vast iedere maand of ieder jaar een bijdrage willen doneren. Als we een aantal donateurs kunnen vinden (bijvoorbeeld voor onze ‘tientjesactie’: voor een tientje per jaar kunnen we het lesgeld voor 1 leerling betalen) krijgen we financieel weer wat meer mogelijkheden. Verzoek aan jullie allemaal: vraag eens rond in je vrienden/kennissenkring of er mensen zijn die ons mooie doel eenmalig of structureel willen steunen. We zijn superlaagdrempelig, alle donaties zijn heel erg welkom.

 

VERDER NOG

We kunnen nog wel wat spulletjes gebruiken voor de loterij. Nieuwe spullen die we weg kunnen geven als prijsje.

We gaan binnenkort kijken of we (zoals besproken op de gezellige nieuwjaarsborrel) wat activiteiten op kunnen zetten om gezellig met wat mensen te gaan doen. Wie suggesties heeft of mee wil helpen met het opzetten van de ‘vriendengroep’ mag zich melden bij Martin.